torstai 21. kesäkuuta 2018

No nyt on imelää!

Rumien keskiaikasukkien jälkeen teki mieli tehdä jotain hempeetä ja koristeellista. Tai oikeestaan ylenpalttisen koristeellista. Samalla ajattelin testata, miltä kahdella värillä tehty koristejoustin näyttäisi, jos etukautta tuotu lanka olisikin eri väriä kuin alla oleva silmukka. Lankana oli Nalle ja jostain syystä väreiksi valikoitui kaksi eri violetinsävyä ja luonnonvalkoinen. Niin ja pörröä, helmiä, pitsiä ja hopeaakin piti sinne sukkaan saada. Most Princess Socks Ever. Väreistä tuli mieleen se violettiin puettu Disney-prinsessa, Rapunzel kenties? (Aivan kaamee nimi rinsessalle btw..)

Pörrölangan ostin talvella Karnaluksista ja pitsinauha taitaa olla Tigeristä. Helmet on sellaisesta kympin maksavasta lasten muovihelmipakkauksesta ja hopealanka ikivanhasta kerästä, jonka olen joskus (vuosikymmeniä? sitten) ostanut jotain työtä varten.


Kokeilin näissä pitkästä aikaa tiimalasikantapäätä, nyt Ullaneuleen ohjeella. Edelliset olen tehnyt tällä Youtubessa olevalla ohjeella. Jälkimmäisessä kierretään lanka silmukan ympäri toisin kuin Ullaneuleen ohjeessa.

Noissa jenkkien tekemissä videotutorialeissa ärsyttää turha länkytys ja tärkeily niin maan perusteellisesti, etten yleensä kauheasti suosi niitä. Mutta ohje on länkytyksestä huolimatta hyvä ja sain sen avulla ihan siistit kantapäät ekalla yrittämällä. Toisin kuin Ullaneuleen ohjeella, koska en ihan täysin ymmärtänyt ohjetta. Tai siis sitä langan kiristystä. Vedin langasta kuin heikkopäinen eikä se mihinkään kiristynyt. Hyvä ettei katkennut.


Vasta kun olin jo tehnyt kantapäät katsoin videon, jossa se langan kiristäminen näytetään. Mulla oli ollut kiristettäessä lanka väärällä puolella puikkoa, eihän siinä muuta. Sillä jenkkien langankiertosysteemillä sain kuitenkin helpommin siistiä jälkeä (vaikka tehdessä meinasikin mennä hermo). En nyt sitten viitsinyt purkaa mitään, toimiihan ne sukat rumilla kantapäilläkin. Tiedän että on ihmisiä, joille virhe käsityössä on kuin ärsyttävästi kutiava näppylä keskellä selkää (jota ei yletä raapimaan), mutta mua ei tod haittaa.

Tiimalasikantapää ei muutenkaan oikein ole mun suosikki, koska jos haluan sukat, jotka ei kiristä jalkapöydän päältä niin sitten niistä tulee varpaista liian löysät.

Sukkien valmistuttua hokasin, että mulla ei oikeastaan ole mitään vaatteita, jotka sopisivat näiden kanssa. Pitää varmaan suunnitella/tehdä näihin sopiva yläosa jossain välissä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti