maanantai 9. syyskuuta 2019

Aina ei vaan ehdi..

Edit. 10.9.19 klo 10:57 Korjattu paria kuvatekstiä.

Viimeisen vuoden aikana valmistuneita.


..päivittää blogia. Käsitöitä on kyllä tehty lähes vimmaisesti, laskeskelin että olen neulonut kuluneen vuoden aikana noin 30 sukat ja 6 lapaset. Mulle ihan hyvä saavutus ottaen huomioon, että aikaa vievät myös päivätyö, heppatalli ja useita kertoja viikossa piinaava krooninen migreeni.
Ekoja karusellejä. 


Yllämainittujen valmiiksisaatettujen projektien lisäksi on ollut tekeillä muutama iisakinkirkko, jotka eivät näytä valmistuvan millään: pari neulepuseroa, yksi jakku ja yksi huivi. Syy keskenjäämiseen on useimmiten design angst, jonka aiheuttaa se etten osaa tehdä mitään ohjeen mukaan. Lähden sooloilemaan ja jossain vaiheessa huomaan että nyt ei oikein toimi tämä oma ratkaisu. Pitäisi purkaa ja purkaminenhan on syvältä. Niin syvältä, ettei edes puikolla yletä. Purkutuomion saaneet odottelevat vuoroaan joskus vuoden, parikin ennen kuin löydän tarpeeksi henkistä kanttia tarttua toimeen.


Innostuin keväällä reilu vuosi sitten Kati Koiton suunnittelemasta Hipsulaisen karuselli -sukkamallista. Siinä ei nimittäin tarvitse tehdä erillistä kantapäätä lainkaan, koska sukka aloitetaan kantapäästä. Nerokasta! (Ohje löytyy mm. Ravelrystä ja on ilmainen). Sukka on bumerangin mallinen, mutta istuu hyvin jalkaan.

 Työ aloitetaan kantapäästä, levennetään siten että syntyy 6 sektoria. Kun sukan sektorit ylettyvät jalkapöydän yli yhteen siirretään kaksi ekaa sektoria apulangalle ja silmukoidaan 3. ja  6. sektori yhteen. Kärki tehdään 4. ja 5. sektorista, ja varsi apulangalla olevista 1. ja 2. sektorista. Kuulostaa sekavalta, mutta käytännössä erittäin looginen ja helppo.

Lykkään tähän nyt pötköön niin monta kuvaa kun Bloggeri suostuu ottamaan vastaan. Ei ole pelkoa etteikö seuraavaan postaukseen jäisi materiaalia..


Lanka: Socki. Koko 38.


Lanka: 7V, 7V Raita ja sekalaisia
 violettejä. Koko 43.











Lanka: 7V ja 7V Kesämökki. Koko 43.







Lanka: eri merkkisiä 4-säikeisiä. 
Koko 39.
--




Lanka: Opal ja Venla. Koko 39.




Lanka: 7V ja Lauri. Koko 38.





Lanka: 7V ja Lauri. Koko 38.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti