keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Liskonnahkasukat

By Walter Siegmund (talk) - Own work, CC BY-SA 3.0, 
https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=33358108
Vasemmalla sukkien (tahaton) esikuva, sarvikonnalisko. Se pystyy ruiskuttamalla verta silmistä puolustautuessaan, valitettavasti en osannut neuloa sukkiin samanlaista ominaisuutta. O_o


~ o ~











 Ihan piirakkamallilla lähdin sukkia neulomaan. Edellisellä kerrallahan tuli lohikäärmeennahkaa, nyt teksasisilaista sarvikonnaliskoa.

Kudoin näihin valepalmikkoresorin välttääkseni yläreunan lerpahtamista epätasaiseksi, piirakkakuvio kun tuppaa sen sellaiseksi kiristämään. Sukansuun lerpakkeet on neulottu ensin tasona (4 kerrosta oikein, sitten käännetty neuletta puikon ympäri viiden silmukan välein) ja sen jälkeen yhdistetty pyöröneuleeksi.

Lankana on 7 Veljeksen Raitaa ja puikot Novitan 3,5mm 80cm pyöröpuikot.
Oikein hyvin sopii koiran väreihin nämä liskosukat. Pikkasen pieniksi jäivät, olisi pitänyt tehdä kärkikavennukset eri tavalla.

Tässä näkyy takaosan kavennukset ja se, että jatkoin suljetulla ribbillä myös pohjaosan, toisin kuin ohjeessa. En ottanut kavennuksista lähikuvaa, koska ne on aika tökeröt, oli niin kiire saada sukat pois puikoilta, etten viitsinyt lähteä etsimään netistä ohjeita oikeaoppiseen kaventamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti