maanantai 24. heinäkuuta 2017

Purple sox rocks!

 Tarttin mustien niittivarsikenkien kanssa käytettäväksi violetti-mustat sukat. Ja mieluummin mallia rock, koska a) niiden tuli sopia violetin goottipaidan kanssa yhteen sekä b) sukkien neitsytmatka käpisteltiin Graham Bonnetin keikalla On The Rocksissa helmikuun alussa. Sivuhuomautuksena, että setä oli edelleen loistavassa iskussa ja veti All night longin ja Since you been gonen ihan tosta vaan. 

Alkuperäinen yritys oli neuloa Deep Purplen logo varteen, mutta meni hermo jo suunnitteluvaiheessa. Olisi pitänyt tehdä intarsiana tai silmukoiden, enkä hallitse kumpaakaan tekniikkaa niin hyvin, että olisi sujunut kiroilematta.





Niinpä menin sieltä, mistä aita on matalin, eli tein ihan perussukat, joihin laittelin vähäsen valepalmikkoa, mercury -pitsineuletta ja kromin värisiä helmiä (koska ne näyttävät niiteiltä) sekä hopeista akryylilankaa. Kuulostaa ehkä monimutkaisemmalta kuin pelkän logon neulominen, mutta sellasta se on, sitä tuppaa käyttämään enemmän energiaa työn välttelyyn kuin itse työhön.

Onneksi olen nyttemmin oppinut tekemään muistiinpanoja neuloessani, joten speksit on edelleen tallessa. Lankana on Nalle ja puikkoina 2,5mm pyöröpuikot. Silmukkaluku on 6:lla jaollinen, näissä 78 silmukkaa. Koko 39-40.





Ensin 3o-3n resoria, jonka keskikohdalla jokaiseen keskimmäiseen oikeaan ja nurjaan neulotaan helmi.

7 valepalmikkoa violetilla (3o-3n, ei siis se normaali 3o-2n).
Hopeisia tähtiä/ristejä akryylilangalla sileään neuleeseen.

Mercury-pitsiä 9 mallikertaa. Menin tyhmänä kokeilemaan kavennusta pitsikuviossa. No ei olis kantsinu, kauhee homma ja nuiva silee läntti kavennuksen kohdalla. Onneksi se on takana ja jää muutenkin saappaanvarren sisään. Eli siis tekisin nyt.. ..

6 silmukan kavennuksen pitsin jälkeen, jää 72 s, ennen..

 ..kuin suljettu 1o-1n joustinneule alkaa. Sitä posotetaan 30 kerroksen verran.




Tähän taas ne kohdan 3 ristit vai mitä ne nyt onkaan.

Kantalappu 31s ja 24 kerrosta, vikalla nurjalla eli 24. kerroksella aloitetaan kavennukset 10-11-10.

Nostetaan 13+13 ja kavennetaan joka toisella 12s eli jää 56s.

Kudotaan 60 kerrosta oikeaa.

Kärkeen nauhakavennus joka toisella, kunnes molemmilla puikoilla on 10s, sen jälkeen kavennetaan jokaisella kunnes molemmilla puikoilla 4s. Sit vaan päätellään, kiskotaan luomukset jalkaan ja lähetään baanalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti