perjantai 2. kesäkuuta 2017

Ah, ahtaita aikoja

Tarttin sullokakat Viikatteen ja Kotiteollisuuden Joulupipari 2 -kiertueen keikalle The Circukseen 5.12. eli viime vuodessa laahaa nämä mun blogipostaukset edelleenkin.


Viikatteen biisien iloiset sanoitukset mielessäni näpertelin itselleni tällaiset. Yllättävän "värikkäät" sukat saa aikaiseksi ilman värejäkin (harmaa ei edelleenkään ole mielestäni väri, kuten ei valkoinenkaan).


Tämmöiset on yllättävän nopea neuloa kun ei tarvitse tuijotella mallikarttaa. Sitä vaan antaa palaa ja kuviot tulee mieleen sitä mukaa kun sukka etenee. Ja toinenhan on helppo kun on mallikappale siinä nenän edessä. Näihin sattui tulemaan vihaisia kalloja ja hännällisiä sydämiä (toisinpäin katsottuna sydämet kyllä näyttää enemmän perskannikoilta tai palleilta..).


Lankana 7 veljestä grafiitti, harmaa ja valkoinen, 3,5mm pyöröillä tehty nämäkin. Silmukkamääristä ei mitään mielikuvaa mutta yleensä teen nämä seuraavalla kaavalla:

Luon 70 silmukkaa.

Valepalmikkoa 5 kuvion verran. Jos haluan tiukemman resorin niin neulon 3mm puikoilla tämän. Jos taas haluan laittaa korsettinauhat resoriin niin vähintään 6 kuviokertaa palevalmikkoa.

Kuviota mitä nyt mieleen juolahtaa, aina vähintään yksi kierros kalloja. Lankoja kuljetan mukana ja/tai päättelen neuloessa. Vähentää kummasti päättelyahdistusta.

Ennen nilkkaa kavennus 10 silmukkaa.

Kantalappu 30 silmukkaa ja 18-22 kierrosta (riippuu siitä, kuinka pitkään teen tiukemman nilkkaosan jälkeen sileätä/kuvioneuletta).

Kantapääkavennukset 9-12-9 ja silmukat nostan virkkuukoukulla reunasilmukan "jalasta", tulee siistimpi tälleen.

Kiilakavennukset joka toisella siten, että jäljelle jää 48 tai 52 silmukkaa (jos jalkaterässä paljon kirjoneuletta niin 52). Kavennusten jälkeen jaan silmukat molemmille puikoille tasan.

Jalkaterässä 50 kierrosta kantapään jälkeen, sitten kärkiin nauhakavennukset joka toisella, kunnes pyöröpuikoilla on 10 + 10 silmukkaa. Sen jälkeen kavennus joka kierroksella.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti