maanantai 2. tammikuuta 2017

La Kumparsitat

Pahemmalaatuinen force majeure eli pakollinen
 tauko.
Toisinaan ei voi kutoa, vaikka kuinka haluttaisi. Kuten silloin, kun kodin karvainen jyrsijäntorjuntayksikkö eli kotisosiopaatti käyttää kudintasi tyynynä. Kissat ovat hämmästyttäviä olentoja, miten voi noin pieneen otukseen mahtuakin niin iso ego? Jos iso, 35-kiloinen koirani seikkailisi yöt yksin ulkona, huutelisin ihan hermorauniona sitä kotiin ja ajelisin läpi yön pitkin pitäjää etsimässä. Mutta kun toi kymmenesosan koirasta painava pieni, pehmeä olento hengailee yöt ties missä, ei huoleta sen puolesta yhtään. Koska se vaan nyt on niin pätevä. Ja toisaalta, sen työ on pitää talli jyrsijävapaana. Se ei onnistu sisällä lööbailemalla.


***  

Mulle iski lokakuussa mahoton tarve violeteille säärystimille. Muistin, että mulla on muutama kerä moniväristä Raggia, joka on about Novitan Isoveljen paksuista. Liian paksua sukkiin mutta säärystimiin ihan sopivaa. Sukkien typerä nimi tuli kumpareneuleesta, josta ne on tehty. Jäi ärsyttävästi kieppumaan mieleen, enkä pääse siitä eroon millään. Vähän niinku korvamato, mutta ilman säveltä.



La Kumparsitat utan villasukka.

Nää on kudottu alhaalta ylöspäin, alotin 55 silmukalla ja lisäsin 65 silmukkaan. Resorit on valepalmikkoa ja varren puolessa välissä kulkee raita venäläistä kukkaa.Kukkaraita ja varren kukka on tehty tuplasti Raggin paksuisesta valkoisesta akryylilangasta, jonka olen ostanut joskus Lidlistä (joku piponvirkkaussetti muistaakseni, jossa oli kolme eriväristä 50g lankakerää ja oranssi muovinen virkkuukoukku). Niin ja kukan "sisäkukka" ja säärystimien varren yläosan valkoinen raita on luonnonvalkoista seiskaveikkaa.


Nää tartti kaverikseen lyhytvartiset villasukat, joten värkkäsin sellaset sekalaisesta valikoimasta samapaksuista lankaa: "runko" violetinsävyistä seiskaveikka Jenkkaa (kausituote, jota saa vain Citymarketeista), mustaa ja tummaviolettia 7veetä ja jotain violetihkon ja viininpunan välistä olevaa lankaa ja vaaleanpunaista, saattavat olla Novitan suomalaista Sukkalankaa.




Pulleva kullero, keskellä ihan helmi.
En sitte jaksanu tehdä kahta samanlaista..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti